Astrologie si diagnostic

Pana acum 400 de ani, astrologia era esentiala in medicina. Nu numai ca era considerata folositoare; era considerata o conditie sine qua non pentru a fi medic. Altfel spus, nu puteai sa devii medic daca nu stiai astrologie medicala. Dupa un timp, tendinta rationalista a inlaturat astrologia din domeniul medicinii, dar acest lucru nu inseamna ca nu a fost aplicata cu mult success si acuratete de diagnostic- si inca poate fi aplicata in acest fel.

Intr-o harta natala se pot citi afectiunile la care persoana respectiva este cel mai sensibila, mai vulnerabila; cat de sanatos sau bolnavicios va fi in viata; care sunt organele cele mai sensibile; care sunt evenimentele medicale cele mai probabile in viata. Pentru a afla si perioadele sensibile din acest punct de vedere, trebuie vazuta si Revolutiile Solare si tranzitele din decursul acelui an care pare susceptibil de evenimente; si se mai poate face si harta unei boli in sine, care se numeste “harta de decumbitura” si care este harta facuta pentru momentul exact cand persoana respectiva a “cazut la pat”, adica pentru momentul instalarii clare, vizibile, a bolii (acute, de obicei).

Fiecare zodie guverneaza o parte a corpului si acest lucru este in general cunoscut. Dar nu este un adevar general valabil ca daca te nasti in zodia respectiva, vei si fi bolnav in partea corpului stapanita de ea. Soarele reprezinta in principal forta vietii, vitalitatea spiritului, misiunea care ne este data sa o implinim.

Din punct de vedere fizic,  o mult mai mare importanta in astrologia medicala o are Ascendentul. Semnul (zodia) in care cade Ascendentul arata mai intotdeauna afectiuni in acea parte a corpului. Acestea sunt cu atat mai probabile, cu cat Ascendentul are aspecte critice sau contine planete in cadere, exil, sau prea dinamic aspectate. El exprima o linie biologica mostenita de la parinti. Sunt deci 12 pozitii ale Soarelui in zodiac si ele se combina cu 12 pozitii ale Ascendentului, rezultand astfel 144 de tipuri fizice. Daca mai consideram si faptul ca stapanul Soarelui si stapanul Ascendentului sunt si ei foarte importanti, in ceea ce priveste situatia lor cereasca si pozitia in casa, atunci ajungem la un numar foarte mare de posibilitati .

Ascendentele si afectiunile asociate lor:

Trebuie luat in considerare ca pe o harta natala, afectiunile sunt foarte clar marcate si de cuspidele (granitele de inceput) ale caselor bolilor (adica a VI-a si a XII-a) si ca de cele mai multe ori, semnul opus celui in care se afla Ascendentul da si el indicatii despre afectiunile nativului. Aceasta inseamna ca de obicei omul vine cu un “pachet” de posibile afectiuni, care sunt semnificate de cate 4 semne zodiacale, cate doua perechi opuse, in ordinea in care ele sunt sau nu afectate.

Acestea sunt trasaturile generale. Bineinteles, in functie de planetele in detriment sau critic aspectate din harta fiecaruia, toate indicatiile medicale se pot aprofunda sau detalia si se pot preciza mai exact.

http://www.astromalvina.com

(Visited 278 times, 1 visits today)