Yin-ul acid si Yang-ul alcalin

Yinul si yangul nu sunt dusmani, ci sunt doar polarizari, si transformarea unuia in celelalt este miscarea vietii. Sa mananci doar alcalin inseamna sa iti opresti miscarea. Sa mananci doar acid inseamna sa iti opresti hranirea.

“Cele Vibratorii sunt energiile Yin-Acide si Energiile Acumulatoare sunt Energiile Yang-Alcaline. Se crede de obicei o trecere alternativa intre Yin-Acid si Yang -Alcalin, ca si o Reactie Chimica intre acestea. Ca realitate in sine nu este niciodata o Transformare a Acidului in Alcalin, a Yinului in Yang, ci ambii sunt deodata prezenti. In sensul Medicinei noastre Isihaste care are energie Triadica, Yinul si Yangul numai sunt Polarizatii- Contrarii, ce se Acapareaza unul pe atul ciclic. Este o alta Miscare, nu dintre Yin si Yang, ci dintre Neutru si fiecare ca Yin si Yang.”

Acidul ne da energie dar prea mult acid e distrugator pentru organism.

“Acidul mobilizeaza Neutrul, il deschide si-l Raspandeste, il combina energetic cu alte energii fara sa se amestece in esenta. Fara Energie Acida nu ar fi miscare energetica si chimica. Bolile acide sunt distrugatoare prin Hiperfunctii Organice. […] Asa Energiile Yin acide, de nu ar intampina pe cele Yang-Alcaline, ar faramita atat de mult energiile incat nu ar mai fi nici o Acumulare Organica, ci totul intr-o masa Vibratoare.”

Alcalinul opreste miscarea energetica, duce la stagnare, iar stagnarea, ca intr-un rau, face “balti” de energie, blocaje.

“[…] de unde Iese la momentul cand de asemeni Alcalinul ajunge la o Anume Limita, cand intervine Yinul din nou, ca sa nu se blocheze Miscarea Energetica.”

Avem nevoie de AMANDOUA aspectele si trebuie sa le vedem cum se completeaza si nu cum se dusmanesc reciproc.

“Acidul si Alcalinul nu sunt in fond Contrarii, ci Moduri de Neutru in diferite Moduri de Transpunere ale Neutrului. Acidul si Alcalinul sunt Egali, deodata in Potentare reciproca, ce nu se Distrug, ci se Inlocuiesc Unul pe Altul tocmai ca sa nu Distruga Permanenta Energetica.”

Boala este pierderea echilibrului, in orice sens vreti sa il imaginati. Lumea moderna cauta alcalinul, adica stagnarea si acumularea. Trebuie restaurata importanta acidului natural.

” In Boli tocmai aici apar dereglarile, ca nu se mai Alterneaza Armonios Unul pe Altul, ci se Refuza- Dusmanesc reciproc pana la Acapararea Energiilor doar de O Singura Stare, ca Yin-Acid sau Yang-Alcalin, blocand Normalitatea energetica.[…] Sanatatea este un Neutru ce se deschide ca Acid si Alcalin in mod Egal, Reabsorbind in Sine Permanent pe Unul, cand Celalalt Actioneaza.”


Trebuie uitate si refuzate ne-alimentele, hrana pe care corpul nostru nu o cunoaste si care ii face rau, nu in sensul restrans al acidificarii, ci cel general al ne-hranirii.


Parintele Ghelasie Gheorghe, Medicina Isihasta, ed. Axis Mundi, Chisinau, 1992.


Falsa-problema-ph-ului-alimentar

 

(Visited 87 times, 1 visits today)